Zakłady Mięsne "Aleksandria" powstały w 1990 r. W okresie 10 lat swojej działalności przerodziły się z małego lokalnego zakładu w prężną firmę o zasięgu ogólnopolskim. Swój bardzo dynamiczny rozwój, zakład zawdzięcza: pracy wykwalifikowanych fachowców, nowoczesnym maszynom i technologii, "mądrej polityce handlowej" oraz jak zawsze najwyższej jakości produkowanych wyrobów.
W dniu dzisiejszym Zakłady Mięsne "Aleksandria" zatrudniają 200 pracowników, produkują ponad 6000 ton wyrobów rocznie i posiadają ponad 300 stałych odbiorców. Wyroby z "Aleksandrii" można spotkać w największych supermarketach, hurtowniach oraz sklepach mięsnych w Warszawie Lublinie, Radomiu, Krakowie oraz na Górnym i Dolnym Śląsku.
Obecnie jesteśmy na etapie wdrażania systemu HACCP, sytemu kontroli oraz produkcji zdrowej żywności.Wobec ciągle narastającej konkurencji niezbędna stała się modernizacja i rozbudowa istniejącego zakładu. Szczególnie teraz gdy Polska ubiega się o członkostwo w Unii Europejskiej, zmiany organizacji oraz infrastruktury stały się oczywiste.
Nasze wyroby uzyskały wiele wyróżnień i nagród w znaczących konkursach i wystawach. Pozwoliło nam to na ugruntowanie naszej pozycji na wiodących rynkach w kraju.
Zakłady Mięsne "ALEKSANDRIA"
Dariusz Moczarski
ul. Gościnna 6
42-274 Aleksandria
dariusz.moczarski@aleksandria.pl
www.aleksandria.pl |