Zakłady Mięsne "POTORSCY" są spółką, stanowiącą własność braci Jana i Jerzego Potorskich. Firma rozpoczęła produkcję w 1990 roku i w wyniku stałego rozwoju oraz modernizacji, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność produkcyjną w zakresie przetwórstwa mięsnego.
Głównym celem zakładu jest zapewnienie jakości wyrobów, w tym jakości zdrowotnej, w pełni zadawalającej potrzeby i gusta klientów. Korzystając z doradztwa holenderskiej firmy "Agpiment BV" oraz Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, został opracowany (przez własny zespół specjalistów) i wdrożony system Dobrej Praktyki Produkcyjnej - GMP oraz system produkcji żywności gwarantującej pełne bezpieczeństwo zdrowotne - HACCP.
Ambicją "ZM POTORSCY" jest połączenie dobrych, starych tradycji polskiego masarstwa z nowoczesną technologią. Cel ten osiągany jest poprzez stałą kontrolę doświadczonych fachowców nad procesem produkcji od chwili zakupu żywca aż do przekazania gotowego wyrobu odbiorcy.
W trakcie procesu technologicznego wykorzystywane są nowoczesne maszyny renomowanych firm oraz obszerne, spełniające wszystkie wymagania sanitarne chłodnie.
ZAKŁADY MIĘSNE "POTORSCY" Spółka Jawna
Jan Potorski, Jerzy Potorski
Krokowo 63A, 11-320 Jeziorany
SEKRETARIAT
tel. (0-89) 538 91 50
fax (0-89) 538 91 51
e-mail: potorscy@zm-potorscy.pl
www.krokus.olsztyn.pl |